Lite från påsken, ur ett ätbart perspektiv


















Bröd till påskbordet



Bröd till påskbordet. (Ugn 175°C)

8dl Rågsikt

2dl Rågkross

1dl Havrekli

1dl Linfrö

0.5tsk Salt

1msk Bikarbonat

0.5dl Mörk sirap

5dl Mild yoghurt

ev. 1dl mjölk

1 påse blandad torkad frukt

 

Blanda de torra ingredienserna, rör i sirap och yoghurt. Blanda till en kladdig deg. Om degen känns torr, tillsätt mjölk.

Skär frukten i mindre bitar och blanda i dem i degen.

Klicka ner degen i en smord, avlång form, 1.5liter.

Grädda i en timma.

Låt stå i formen i ca 10min och stjälp sedan upp brödet.

Låt svalna något och ät.

 



Glad Påsk! ♥


Dagens

Grönsakssoppa med tomat, chili, röda linser och gröna ärter. ♥

Dagens


Dagens




Frasigt, sött och rosa




Nya vänner som flyttat in i mitt kök






Om lycka

Klockan är sju, det är en måndagskväll i första halvan av mars. Det regnar ute och världen är sådär mörkt grå som den bara kan vara i november och mars. På rätt sida om fönsterglaset sitter jag, ensam i min lägenhet, väntandes på ljusare dagar och bättre tider. Jag stirrar ut på regnet, tar ett andetag, bludnar och önskar mig lite lycka, bara någonting, vad som helst.
Då ringer telefonen. Det är ett, för mig, okänt mobilnummer och jag bestämmer mig för att, mot min vana, svara.
I andra änden hörs en mansröst. Den berättar att min port är låst. Min puls stiger lite och jag skyndar mig ner för trappen. Väl nere i entrén möts jag av den mest fantastiska syn, jag i det ögonblicket, kunde tänka mig.
På andra sidan glasdörrarna i porten står en man med tjusigt brunt, lockigt hår (han påminner lite om Erik Haag), en trevlig syn bara det men som för att göra hela världen underbart fantastisk har han med sig två överfulla matkassar. Till mig. Fnissig av lycka tackar jag och kliver in med mina kassar i hissen. Jag önskar att hissen kunde gå lite fortare.
Väl inne i lägenheten får jag äntligen packa upp påsarna.  Jag är som ett barn på julafton och fnissar högt för migsjälv. Mitt hem är fyllt av mat.
Det. Det är var jag kallar lycka det!

RSS 2.0