Bröd till påskbordet



Bröd till påskbordet. (Ugn 175°C)

8dl Rågsikt

2dl Rågkross

1dl Havrekli

1dl Linfrö

0.5tsk Salt

1msk Bikarbonat

0.5dl Mörk sirap

5dl Mild yoghurt

ev. 1dl mjölk

1 påse blandad torkad frukt

 

Blanda de torra ingredienserna, rör i sirap och yoghurt. Blanda till en kladdig deg. Om degen känns torr, tillsätt mjölk.

Skär frukten i mindre bitar och blanda i dem i degen.

Klicka ner degen i en smord, avlång form, 1.5liter.

Grädda i en timma.

Låt stå i formen i ca 10min och stjälp sedan upp brödet.

Låt svalna något och ät.

 



Glad Påsk! ♥


Kommentarer
Postat av: M

Glad påsk!

2011-04-21 @ 13:05:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0