Runda fyrkantsbullar 2


Helgens bröd blev rackarns bra och för en gångs skulle skrev jag ner vad jag hade i. Namnet fyrkantsbullar kom av ett det låter mycket bättre än fyrkornsbullar
Steg1 (kväll):

rör ihop,
100g vetesurdegsgrund
Lite/ett hörn jäst
200g naturell yoghurt
50g skrädmjöl
50g kornmjöl
50g rågsikt
50g vetemjöl special
muscovadosocker
salt
solrosfrön
krossat linfrö



Steg2 (morgon):

Vält ut degen på mjölat bakbord, dela i 6 delar och runddriv till bullar.
Låt bullarna jäsa 1,5-2 timmar.
Sätt på ugnen i tid, full värme, med en plåt eller baksten i mitten av ugnen. Sätt in en oöm plåt längst ner. 
När det är dags att grädda skjutsas bullarna in i ugnen med en... skärbräda kanske? Jag använder min lilla whiteboard. Vrid sedan ner värmen till 250°C, lägg in några isbitar på plåten under eller spraya vatten i ugnen.
Grädda i ca 15min. Låt kallna på galler.
Sen är det bara att hugga in!


Tjingeling♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0