Sinkad
Om man är vaken alldeles förtidigt och tänker att man ska satsa på multitasking så att man får sova lite mer, då kan man tänka om.
Gör om - Gör rätt. Jag fick diska mikron och sen koka ny gröt på spisen.
Nu ligger jag efter i min planering och ska därför skynda mig ut i spåren.
Tjing!
Onsdagsmiddag
Havregrynsgröt med blåbär
Lunch
Hemlisar
Om någon känner sig klurig och kan lista ut vad det står så är här mitt recept på svampsoppa.♥
En helig stund
Jag är inte så förtjust i söndagar. Det är något med dem som gör att det är omöjligt att njuta fullt ut.
För att ändra på det har jag börjat planera in så mycket positiva saker som möjligt på söndagar.
En sådan sak pågår mellan 17.00 och 19.00. Det är min heligaste stund under hela veckan. Två timmar, rakt igenom, mat-TV. Underbart!
Jag laddar med te, kanske en smörgås, mjukisbyxor och anteckningsblock/dator. Det är en meditativ känsla, på något vis svår att beskriva. Det spelar ingen roll om jag redan sett ett program tidigare (vilket jag ofta har), det är alltid lika bra. Ett lugn sprider sig genom kroppen, jag kan andas lättare och allt runt omkring mig försvinner. Det är underligt men likväl ett faktum.
Jag älskar mat-TV!
Svartvinbärsbröd
Vila nu, lilla du
Igår kväll började jag med denna lilla luring, räknar med att den är klar att äta vid fem.
Den vilar nu, så mycket vila. Tänk om man var ett surdegsbröd...
Runda fyrkantsbullar 2
Helgens bröd blev rackarns bra och för en gångs skulle skrev jag ner vad jag hade i. Namnet fyrkantsbullar kom av ett det låter mycket bättre än fyrkornsbullar
Steg1 (kväll):
rör ihop,
rör ihop,
100g vetesurdegsgrund
Lite/ett hörn jäst
200g naturell yoghurt
50g skrädmjöl
50g kornmjöl
50g rågsikt
50g vetemjöl special
muscovadosocker
salt
solrosfrön
krossat linfrö
Steg2 (morgon):
Vält ut degen på mjölat bakbord, dela i 6 delar och runddriv till bullar.
Låt bullarna jäsa 1,5-2 timmar.
Sätt på ugnen i tid, full värme, med en plåt eller baksten i mitten av ugnen. Sätt in en oöm plåt längst ner.
När det är dags att grädda skjutsas bullarna in i ugnen med en... skärbräda kanske? Jag använder min lilla whiteboard. Vrid sedan ner värmen till 250°C, lägg in några isbitar på plåten under eller spraya vatten i ugnen.
Grädda i ca 15min. Låt kallna på galler.
Sen är det bara att hugga in!
Sen är det bara att hugga in!
Tjingeling♥
Runda fyrkantsbullar
Efter en natt fylld av ingen sömn och exploderande ilska på mina grannar gick jag imorse upp för att åka skidor.
Solen var inte vaken och inte heller värmen. Med en miljard minusgrader och envis hosta bestämde jag mig för att stanna inne och baka. Skidåkningen får vänta till eftermiddagen istället.
Nu är det lunchdags och sen är det dags att titta över skidorna. Ska skriva ner receptet på bullarna när jag kommer hem igen så lägger jag upp dem här i afton.
Ha det bra! ♥
Fredag
Ikväll blev det pizza. Jag är därför mer än proppmätt och ligger på soffan och beklagar mig. Typiskt.
Härligt men ovant att abeta med bara vetemjöl och helt utan surdeg, till och med med rätt mycket jäst. En deg som bara jäste i någon timma... det var länge, länge sen.
Pizzan blev iallafall rackarns god med kalkon, tomat, paprika, portobellosvamp, whiskyädel och mozzarella.
Till efterrätt gjorde jag minipizza med frukt och godis. Har bara orkat ta en smakbit av den men det verkar mycket lovande.
Till maten blev det veckans avsnitt av The Big Bang Theory (skrattade alldeles för mycket) och nu väntar På Spåret.
Till maten blev det veckans avsnitt av The Big Bang Theory (skrattade alldeles för mycket) och nu väntar På Spåret.
Åh! Vad jag gillar fredagar!
Ta hand om er! ♥
Alla Hjärtansdagsmeny på AL7C40
Whiskyädelostbiffar
-Köttfärs
-Köttfärs
-Whiskyädelost
-Grädde
-Whisky
-Grädde
-Whisky
Dagens rätt
Kräftpasta med kallröktlax
-Pasta
-Gul lök
-Vitt vin (Jag tog äppelcidervinäger)
-Buljong
-Vatten
-Grädde
-Kräftskjärtar
-Creme fraiche
-Hackad rödlök
-Kallrökt lax