Tomatpaj

En fantastiskt god paj, som till och med pajhatare kan tolerera



Tomatpaj      ugn 225°C


Pajskal:
0,5dl havregryn
3dl vetemjöl
125g smör
2msk crème fraiche


Fyllning:
1dl pastasås arrabatia
1dl hackade, soltorkade tomater
3 ägg
2dl lätt crème fraiche med tomat- och basilikasmak
3dl riven mozzarella


Dekoration:
100g lufttorkad skinka
Körsbärstomater
Färsk basilika


1.Kör havregryn, mjöl och smör i matberedare tills det blir smuligt. Tillsätt crème fraiche och arbeta ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform. Täck med plastfolie och låt vila i kylen i ca 30min
3. Nagga pajskalet och förgrädda, med aluminiumfolie på kanterna så att de inte bränns vid, i ca 10min i mitten av ugnen.
4. Vispa ihop pastasås, soltorkade tomater, ägg och crème fraiche i en skål. Häll blandningen i pajskalet.
5. Fördela osten jämt över pajen och tryck ner den i fyllningen.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 25min minuter.
7. Dekorera.
8. Servera.
9. Ät.

Kommentarer
Postat av: Per

Oj vad gott det ser ut. Borde provas.

2010-10-12 @ 17:07:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0