Du är vad du äter.

Nu är jag upprörd igen. Det är mycket sånt nu men så får det vara.
Sitter och fikar med en person X.
X har köpt pepparkakor på affären, Eldorado, 9:95kr burken.
Vi dricker kaffe/te och äter pepparkakorna.
X läser på locket och konstaterar att hållbarheten är extremt lång och att innehållsförteckningen är nästan lika lång.
Det börjar muttras om E-nummer och dåliga grejer. X är nästan arg på pepparkakorna.
Här i gror min upprördhet.
Jag tycker inte att kan man förvänta sig så mycket av en storburk pepparkakor för tio kronor.
Dessutom så tycker jag nog att om man vill ha förändring så får man låta bli att köpa det man inte vill ha.
För så länge det säljs och inte är direkt dödligt kommer det finnas kvar.
Börjar man istället köpa ekologiska och vänliga pepparkakor kanske de andra inser att det är så det ska vara och hänger med.
Nu är jag upprörd igen. Det är mycket sånt nu men så får det vara.
Sitter och fikar med en person X.
X har köpt pepparkakor på affären här nedanför, Eldorado, 9:95kr burken.
Vi dricker kaffe/te och äter pepparkakorna.
X läser på locket och konstaterar att hållbarheten är extremt lång och att innehållsförteckningen är nästan lika lång.
Det börjar muttras om E-nummer och dåliga grejer. X är nästan arg på pepparkakorna.
Här i gror min upprördhet.
Jag tycker inte att kan man förvänta sig så mycket av en storburk pepparkakor för tio kronor.
Dessutom så tycker jag nog att om man vill ha förändring så får man låta bli att köpa det man inte vill ha.
För så länge det säljs och inte är direkt dödligt kommer det finnas kvar.
Börjar man istället köpa ekologiska och vänliga pepparkakor kanske de andra inser att det är så det ska vara och hänger med.
Det är blott min ringa åsikt..

Kommentarer
Postat av: Per

Instämmer. Man får lov att prata med tillverkarna och handlarna på det språk de förstår, d.v.s. de röda siffrornas språk. Ge dem röda siffror så kanske de förstår.

2010-11-01 @ 14:21:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0