Bröd


Ett gott, saftigt bröd som är snabbakat. Gör sig bäst nygräddat.


Grovt bröd       ugn 175°C


8dl Rågsikt
2dl Rågkross
1dl Havrekli
1dl Linfrö
0.5tsk Salt
1msk Bikarbonat
0.5dl Mörk sirap
5dl Mild yoghurt
ev. 1dl mjölk


Blanda de torra ingredienserna, rör i sirap och yoghurt. Blanda till en kladdig deg. Om degen känns torr, tillsätt mjölk.
Klicka ner degen i en smord, avlång form, 1.5liter.
Grädda i en timma.
Låt stå i formen i ca 10min och stjälp sedan upp brödet.
Låt svalna något och ät.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0