Pepparkaksmuffins
Det har snöat sen natten till igår och det verkar inte vara på väg att sluta.
Det är mörkt och ruggigt och man vill liksom inte annat än att se på tv-serier med raggsockor på fötterna och gömma resten under ett enormt täcke. Fast... det får man ju inte.
Istället får man ut i vädret och motionera och när man sen kommer hem kan man med gott samvete värma sig med glögg och pepparkaksmuffins.
Pepparkaksmuffins, 6st ung 200°C, ca 15min
1ägg
1,5dl socker
0,75dl filmjölk
ca40g smör
0,5tsk ingefära
0,5tsk nejlika
0,5tsk kanel
0,5tsk kardemumma
0,5tsk bikarbonat
1,5dl mjöl
1. Smält smöret
2. Vispa ägg och socker, fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål.
4. Rör försiktigt ner det varma smöret i ägg- och sockerblandningen.
5. Vänd ner filmjölken och de torra ingredienserna
6. Grädda.
Till toppingen har jag rört ihop lite kvarg, florsocker och vaniljsocker tills det blev gött.
Kommentarer
Trackback