Julkalender: Lucka Fyra
Berit Nordins Skorpor
200g smält smör
2dl strösocker
5dl mjölk
1påse hjorthornssalt (liten)
1påsa mald kardemumma
1kg vetemjöl
rör smör och socker
tillsätta mjölken
blanda de torra ingredienserna och rör i.
Gör runda korvar och dela till bollar
grädda i 225° i 10 min
dela med gaffel
rosta i 200° tills de fått färg
torka i 100° i två timmar
Berits Skorpor
200g smält smör
2dl strösocker
5dl mjölk
1påse hjorthornssalt (liten)
1påsa mald kardemumma
1kg vetemjöl
Rör smör och socker
Tillsätt mjölken
Blanda de torra ingredienserna och rör i.
Gör runda korvar och dela till bollar
Grädda i 225°C i 10 min
Dela med gaffel
Rosta i 200°C tills de fått färg
Torka i 100°C i två timmar
Kommentarer
Trackback