Marmelad
Under veckan som gått har jag haft finbesök från Ludvika.
Det har bakat och lagats mat och jag fick fina betyg.
Fem poäng av fem möjliga. Det ni!
Något av det som lagades var kiwimarmelad. MA, var skeptisk men jag tror jag lyckades vinna över henne på min sida till slut.
Kiwimarmelad
1del kiwi, skuren i småbitar
1del syltsocker
Exempelvis 200g kiwi och 200g syltsocker. Det blev lagom till en marmeladbruk.
1. Koka upp långsamt på låg värme.
2. Låt koka i ca 5 min
3. Skumma av
4. Häll upp på varma burkar. Skruva på locket och låt kallna.
Ät på goda (hemgjorda?) skorpor, Mariekex eller kanske rostat bröd med en stor kopp te.
Det har bakat och lagats mat och jag fick fina betyg.
Fem poäng av fem möjliga. Det ni!
Något av det som lagades var kiwimarmelad. MA, var skeptisk men jag tror jag lyckades vinna över henne på min sida till slut.
Kiwimarmelad
1del kiwi, skuren i småbitar
1del syltsocker
Exempelvis 200g kiwi och 200g syltsocker. Det blev lagom till en marmeladbruk.
1. Koka upp långsamt på låg värme.
2. Låt koka i ca 5 min
3. Skumma av
4. Häll upp på varma burkar. Skruva på locket och låt kallna.
Ät på goda (hemgjorda?) skorpor, Mariekex eller kanske rostat bröd med en stor kopp te.
Kommentarer
Postat av: Toffie
Det där ser så jädrans gott ut att jag önskar att jag kunde äta kiwi!
Postat av: frida
Tack så hemskt mycket!
Måste nog säga att kiwimarmeladen ser alldeles fantastisk ut också! :)
Trackback