Baka, baka, liten kaka
Idag har jag bakat en kardemummakaka. Mest som tidsfördriv men också för att det är en av de tre mjuka kakor som jag tycker om (pepparkaka, saffranskaka och kardemummakaka) kanske är den bäst av alla.
Kardemummakaka (Liten, 1liters form) ung 175°C
100g smör
1 ägg
1,5 dl socker
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
0.5tsk kardemummakärnor, stötta
1.5dl filmjölk (gräddfil, naturell yoghurt eller vanlig mjölk funkar också)
Pärlsocker
-Smöra och bröa en liten form.
-Smält smöret.
-Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma.
-Vispa ägg och socker, ordentligt, inget fusk! Kör du inte med elvisp får du vispa länge.
-Vänd ner de torra ingredienserna, filen och smöret.
-Häll över smeten i formen, strö över pärlsocker och skjuts in i ugnen. En halvtimma, ungefär.
Gött som körv! - Och körv som är så gött...
Kardemummakaka (Liten, 1liters form) ung 175°C
100g smör
1 ägg
1,5 dl socker
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
0.5tsk kardemummakärnor, stötta
1.5dl filmjölk (gräddfil, naturell yoghurt eller vanlig mjölk funkar också)
Pärlsocker
-Smöra och bröa en liten form.
-Smält smöret.
-Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma.
-Vispa ägg och socker, ordentligt, inget fusk! Kör du inte med elvisp får du vispa länge.
-Vänd ner de torra ingredienserna, filen och smöret.
-Häll över smeten i formen, strö över pärlsocker och skjuts in i ugnen. En halvtimma, ungefär.
Gött som körv! - Och körv som är så gött...
Kommentarer
Trackback