Snabbmatsträsket
Att göra något, som till exempel en kokbok, kräver helt uppenbart att man måste lägga ner ganska mycket tid och arbete på det.
Ska man hitta ett perfekt recept som man är nöjd med måste man laga maträtten så många gånger att man ibland kan bli trött på den.
Men! Inte idag!
Jag har haft enorma Hamburger&Pommes-cravings ett bra tag nu så jag tänkte att det är väl lika bra att ge efter nu då så kanske de går över.
Så började jag tänka lite på hur man skulle göra för att få de små potatispinnarna helt perfekta.
Steg ett vore ju att få bort så mycket stärkelse som möjligt.
Efter lunch skalade&skar jag potatisen och la den i en skål med kallt vatten och där fick de ligga istort sett fram tills det var dags att laga middag med undantag för att jag bytte vattnet och sköjde dem lite emellanåt.
När det var dags att börja med maten tänkte jag att jag skulle steka potatisenlite för att få lite färg innan jag stoppade in dem i ugnen.
Häll av och torka potatisen lätt.
Fram med tjockbottnad kastrull och i med lite olja (ganska låg värme).
Sen gick det så bra att steka runt dem att jag aldrig la in dem i ugnen och de belv PERFEKTA! Woho! =)
Sen var det bara att väma hamburgaren och brödet, skära grönsaker och äta!