Jättebra
Idag har det blivit pepparkaksbakning.
Och tur som jag har så kom J och provsmakade och kakan fick godkänt =)
Mjuk pepparkaka ugn 175°C ca40min
2 ägg
3dl socker
1,5dl filmjölk
75g smör
1tsk ingefära
1tsk kanel
1tsk nejlika
1tsk kardemumma
1tsk bikarbonat
3dl vetemjöl
Smöra och bröa en form (tips: byt ut ströbrödet mot brunt farinsocker)
Blanda ta torra ingredienserna i en djup tallrik
Smält smör
Vispa ägg och socker
Vänd ner det varma smöret i äggblandningen
Vänd ner de torra ingredienserna
Rör ner filmjölken
Grädda i nedre delen av ugnen i ca40min
Och tur som jag har så kom J och provsmakade och kakan fick godkänt =)
Mjuk pepparkaka ugn 175°C ca40min
2 ägg
3dl socker
1,5dl filmjölk
75g smör
1tsk ingefära
1tsk kanel
1tsk nejlika
1tsk kardemumma
1tsk bikarbonat
3dl vetemjöl
Smöra och bröa en form (tips: byt ut ströbrödet mot brunt farinsocker)
Blanda ta torra ingredienserna i en djup tallrik
Smält smör
Vispa ägg och socker
Vänd ner det varma smöret i äggblandningen
Vänd ner de torra ingredienserna
Rör ner filmjölken
Grädda i nedre delen av ugnen i ca40min
Kommentarer
Trackback