Sclagerkväll

Igår var det schlagerkväll och det innebar "schlagermiddag".
Jag började med att fixa iordning efterrätten - chokladmousse. (Till ungefär 4 pers)

100g mörkchoklad av bättre kvalitet (god och inte eldorado)
2 äggulor
3dl vispgrädde

Smält chokladen över vattenbad i en djup tallrik, blanda i äggulorna och låt kallna något.
Vispa grädden fluffig och krämig (inte för hårt) och vänd ned ungefär hälften i chokladen.
När chokladen och grädden blandat sig, vänd ner resten av grädden. (Det är viktigt att vända ner grädden försiktigt så att inte luften och därigenom fluffigheten,  försvinner). Klicka sedan ut moussen i portionsglas och ställ i kylen i ca två timmar.

Tips1. Förbered genom att ställa glasen kallt ett tag innan du gör moussen, det gör att chokladen stelnar snabbare och då blir moussen lite "lättare"

Tips2. Vill du ha annan smak på moussen? För kaffesmak : Blanda i ett par msk kaffe tillsammans med äggulorna och chokladen.
Något annat som passar med choklad är ju whisky, så.. För whiskysmak: Blanda i ett par msk god whisky tillsammans gräddchokladen (innan man vänder ner andra hälften av grädden)




Till middag blev det sedan Qeusedillas med kyckling (till 2 pers)

4st tortillabröd
2st tärnade, stekta och kryddade kycklingfiléer (Jag kryddade med chili, gul curry och spiskummin - Mums! )
5st Färska, skivade champinjoner
½ Hackad paprika av valfri färg   
4-6st soltorkade tomater, klippta i lagom stora bitar
Babyspenat
Färsk Basilika
Färsk Oregano
2st "bollar" Mozzarella

Sätt på stekpannan på spisen och lägg i ett av bröden som botten. Sprid ut hälften av ingredienserna på bördet (tänk på att ha osten underst OCH överst så att brödet fastnar) lägg på ett till bröd som lock och stek i 2-3 minuer. Vänd och stek någon minut till. Servera varma.

Tips: Det kan var lite svårt att vända dirket i stekpannan, så ta hjälp av en tallrik.





Nu är det dags för söndagsbestyr.
Ska försöka hinna baka en morotslimpa senare idag också =)





Adjöken!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0