Maränger
Jag har använt jättemycket äggulur i maten de senaste dagarna. Närmare bestämt 5. Så vad kan man göra med 5 äggvitor tänkte jag... Maränger!
Enkelt och gött
5äggvitor
2,5dl socker
en nypa salt
Vispa äggvitorna tills de bildat ett ordentligt skum (ett parminuter)
Tillsätt socker och salt och vispa tills det att massan inte är grynig av sockret.
Spritsa ut på bakpappersklädd plåt
Grädda i ugn 100°C i 1,5timme
Att tänka på: Det är väldigt viktigt att skålen och vispen är helt rena och torra annars vill inte äggvitorna bilda något bra skum.
Tips: Precis innan man spritsar ut marängerna kan man vända ner någon smaksättning (t.ex. apelsinskal eller smält choklad) i smeten.
Hihi
Enkelt och gött
5äggvitor
2,5dl socker
en nypa salt
Vispa äggvitorna tills de bildat ett ordentligt skum (ett parminuter)
Tillsätt socker och salt och vispa tills det att massan inte är grynig av sockret.
Spritsa ut på bakpappersklädd plåt
Grädda i ugn 100°C i 1,5timme
Att tänka på: Det är väldigt viktigt att skålen och vispen är helt rena och torra annars vill inte äggvitorna bilda något bra skum.
Tips: Precis innan man spritsar ut marängerna kan man vända ner någon smaksättning (t.ex. apelsinskal eller smält choklad) i smeten.
Hihi
Kommentarer
Trackback