Mangoparfait

Igårkväll svängde jag ihop lite mangoparfait.
Smakade lite till fika ieftermiddags och det var topppen!

Mangoparfait (10-12port)
1-2 Mangos
2-2,5dl vispgrädde
4äggulor
1dl flousocker
1 burk KESELLA vanilj

Tag bort skalet från mangon och skär bort fruktköttet från kärnan och kör det till en puré med en mixer.
Vispa grädden (inte för hårt!)
Vispa äggulorna med sockret, låt det bli poröst.
Vänd ner mangopurén, KESELLA och till sist grädden.
Klä insidan av en form (ca 1½l) med plastfolie.
Häll smeten i formen och ställ in i frysen.
Låt stå i frysen i minst 5 timmar.
Ställ att tina i kyl i 30 min före servering.



Jag gjorde bara en liten sats av recepetet och det gick bra så länge man ser till att vispa försiktigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0