Studentfirande

Nu är helgen över och studentfirande och båtturer har avklarats.
Till studenten bakades smörgåstårtor och tillochmed jag, som i vanliga fall inte alls tycker om smörgåstårta, hittade en favorit.
Det bjöds på Skinktårta, Italiensk smörgåstårta, Lax- och räktårta och Matjesilltårta,

Skinktårta (8-10 bitar)

3 stora runda brödskivor

fyllning 1:
150g kesella
1 liten burk fruktcoctail
200g rökt skinka

fyllning 2:
150g leverpastej
2-3msk grädde
3/4dl inlagd paprika

garering:
Majonäs
10-12 skivor rökt skinka
Tomatklyftor
Gurkskivor
Paprika


Italiensk smörgåstårta

9st skivor landgångsbröd

Fyllning 1:
3st tomater
0,5st rödlökar
125g mozzarella
1dl pesto

Fyllning 2:
100g parmaskinka
40g soltorkade tomater (marinerade)
200g Philadelphiaost
1dl  lättcreme fraiche

Fyllning3 (överst):
125g Cantadouost med vitlök och örter
100g Philadelphiaost
1dl lättcreme fraiche

Garnering:
3dl creme fraiche (ej lätt)
50g parmaskinka
50g salami
5-7st soltorkade tomater
1 kruka (ca) färsk basilika
1dl rucola

1. Tärna tomaterna och mozzarellan. Hacka löken och blanda med tomat, ost och pesto.
2. Strimla skinka och soltorkade tomater (görs lättast med en sax). Blanda med färskost och cremefraiche.
3. Skär bort kanterna på brödet. Lägg 3 skivor bredvid varandra och bred över första fyllningen och täck med 3 skivor. Bred över nästa fyllning och lägg på ytterligare 3 brödskivor.
4. Blanda cantadou, philadelphiaost och cremefraiche och bred detta över de tre översta skivorna.
5. Bred cremefraiche på kanterna och garnera sedan tårtan.


Lax- och räktårta

9st skivor landgångsbröd (3x3), utan kant

Fyllning:
4 hårdkokta ägg (hackade)
1 burk, 360g, räkor i lake (avrunna)
1 burk, 360g, kräftstjärtar i lake (avrunna)
1,5 dl Majonäs
2dl cremefraiche
75g löjrom
1dl hackad dill
1msk saft av pressad citron
salt
vitpeppar

Att spritsa/smeta på:
2-3dl grekisk yoghurt
0,5dl majonäs

Garnering:
200g rökt lax
1burk, 360g, räkor i lake (avrunna)
50g löjrom eller röd stenbitsrom
1 citron, skivad
5cm gurka, skivad
Dillkvistar


Matjesilltårta

75g smör
200g Kavring

Fyllning1 (blanda):
4 medelstora, kokta, svala, tärnade potatisar
2 burkar (400g) matjesill, hackad
1 purjolök, hackad
1 knippe dill, hackad

Fyllning2 (blanda)
4dl (100g) riven västerbottenost
2dl Creme Fraiche
1dl Kesella
1krm vitpeppar

Garnering:
2-3 kokta, hackade ägg
1 hackad rödlök
dill kvistar

1. Mixa kavring och smör. Tryck ut blandningen i en form (ca 20x30cm)
2. Bred ut fyllning1 och ovanpå den, fyllning2.
3. Garnera.



Lycka till!

Kram/Cissi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0