Bakning
Idag har det varit bakning på tapeten.
På förmiddagen bakade jag en rabarberkaka (enkel sockerkaka med färsk frukt) och på eftermiddagen bakade jag och Emma en banan- och chockladkaka. Supersmaskig!
Imorgon blir det filmjölkslimpa =)
Ha det gött!
/C
På förmiddagen bakade jag en rabarberkaka (enkel sockerkaka med färsk frukt) och på eftermiddagen bakade jag och Emma en banan- och chockladkaka. Supersmaskig!
Banan- och Chokladkaka (ugn 175°C)
2 ägg
2,5dl socker
75g smält smör
2msk mjölk
1tsk vanlijsocker
1/4tsk salt
2 bananer, mosade
2,5dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
100g mörk choklad
1. Dela äggen (det är viktigt att inte få äggula i vitorna). Blanda gulan med smöret, mjölken, sockret, salt, vaniljsocker och mosade bananer
2. Hacka chokladen och blanda den med mjöl och bikarbonat. Vänd ner i smeten.
3. Smöra och bröa en form med löstagbar botten ca 24cm.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
5. Grädda i ugn, ca 30 min (den ska fortfarande vara lite kladdig)
Servera kall med en klick vaniljglass
2 ägg
2,5dl socker
75g smält smör
2msk mjölk
1tsk vanlijsocker
1/4tsk salt
2 bananer, mosade
2,5dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
100g mörk choklad
1. Dela äggen (det är viktigt att inte få äggula i vitorna). Blanda gulan med smöret, mjölken, sockret, salt, vaniljsocker och mosade bananer
2. Hacka chokladen och blanda den med mjöl och bikarbonat. Vänd ner i smeten.
3. Smöra och bröa en form med löstagbar botten ca 24cm.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
5. Grädda i ugn, ca 30 min (den ska fortfarande vara lite kladdig)
Servera kall med en klick vaniljglass
Imorgon blir det filmjölkslimpa =)
Ha det gött!
/C
Kommentarer
Trackback