Morotskaka
Regnet verkar inte vilja upphöra så jag slänger in ett till recept när jag ändå sitter här.
Detta på efterfrågan av min far.
Morotskaka (ugn 175grader)
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
en knivsudd stött kardemumma
Kräm:
25 g smör
250 g Kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret till krämen och låt det svalna.
Rör ner Kesella, florsocker och vaniljsocker.
Ställ krämen i kylskåpet.
Smöra och bröa en form (ca 24cm)
Skala och riv morötterna fint.
Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och kanel.
Rör smör och socker poröst.
Rör i äggen, ett i taget i smöret.
Rör ner morötterna i smeten.
Vänd ner mjölblandningen i smeten.
Häll upp smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40min.
Stjälp upp kakan och låt den svalna.
Bred på krämen på kakan och låt stelna i kylen.
Lycka till! / Cissi
Jag gjorde en sådan, och den blev uppskattad på jobbet. Det blev inget kvar till eftermiddagen. :-)
Cissi, jag älskar din matblogg! Hittade just hit dessutom. Här håller jag och Richard på att planera kakbak till hans födelsedagskalas, och självfallet ville vi ha din morotskaka. MEN, så kom jag på att receptet fanns på min gamla, nerpackade dator -och vad händer?! Jag kommer på att en fågel viskade i mitt öra i somras att Cissi minsann har en matblogg. OCH, jag kommer ihåg namnet, och till min stora glädje hittar jag receptet direkt!
Cissi, det här kan vara det bästa du kommit på! Jag älskart!
Ha det bra sötnos! Puss