Min Hejdå-tårta
I torsdags bakade jag som sagt en tråta till att ta med till jobbet.
Det blev en djurtråta.
Tårtan fylldes med hallonmousse, vilket blev mycket bra.
Hallonmousse
Det blev en djurtråta.
Tårtan fylldes med hallonmousse, vilket blev mycket bra.
Hallonmousse
200 g frysta elle färska hallon
en knapp dl florsocker
1oo g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde
1. Koka upp hallonen och sockret och låt koka i 2 minuter
2. Lägg gelatinbalden i kallt vatten
3. Passera hallonen genom en sil.
4. Blanda hälften av hallonsaften med färskosten
5. Vispa grädden
6. Krama ur och smält gelatinbladen i andra hälften av hallonsaften.
Låt svalna en stund och blanda ner i färskostblandningen.
7. Vänd ner grädden
8. Låt stelna i kylskåp över natten (minst 3 timmar)
Lycka till /Cissi
Kommentarer
Trackback