Min Hejdå-tårta

I torsdags bakade jag som sagt en tråta till att ta med till jobbet.
Det blev en djurtråta.


Tårtan fylldes med hallonmousse, vilket blev mycket bra.

Hallonmousse

200 g frysta elle färska hallon
en knapp dl florsocker
1oo g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde


1. Koka upp hallonen och sockret och låt koka i 2 minuter

2. Lägg gelatinbalden i kallt vatten



3. Passera hallonen genom en sil.

4. Blanda hälften av hallonsaften med färskosten



5. Vispa grädden



6. Krama ur och smält gelatinbladen i andra hälften av hallonsaften.
Låt svalna en stund och blanda ner i färskostblandningen.



7. Vänd ner grädden
8. Låt stelna i kylskåp över natten (minst 3 timmar)


Lycka till /Cissi


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0