Chili con carne

Jag vet, jag vet, chili con carne kan tyckas simpelt men också oväntat gott om man kryddar lite alternativt.
Idag gjorde jag denna variant till farmor och farfars besök. Hade det varit bara jag hade jag nog tagit linser istället för köttfärs men man får ju ställa upp för sina kött-och-potatis-ätande familjemedlemmar.

Chili con carne (fler än 3 port)

200-300g köttfärs
1-2 gula lökar
2-4 klyftor vitlök
1 burk champinjoner
500g krossade tomater
1 burk vitabönor i tomatsås
1 burk kidneybönor
salt
peppar
Chili
Cayenne
Kanel
Spiskummin
lite lite Muskot
(När det gäller kryddningen så gäller det att smaka sig fram till den perfekta smaken, börja med lite lite och öka på, istället för att det blir fel från början. Kanel, spiskummin och muskot är smakrika kryddor där lite räcker en lång väg.)

Hacka löken och skiva vitlöken tunt
Bryn färsen lätt och tillsätt lök, vitlök och svamp.
Krydda färsröran med salt, peppar och chili (1-2 tsk minst iaf)
Häll i de krossade tomaterna och bönorna.
Låt koka upp och tillsätt resten av kryddorna.

Låt grytan stå och puttra en stund.
Smaka av.

Koka ris eller rosta bröd till.

Lycka till! //Cissi





 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0